High end project in Wannegem-Lede

 

 

 

 

Mooier dan dit wordt het niet. Hier lopen huis en tuin over in een magnifiek landschap. De beplanting is afgestemd op de verouderde materialen waarmee de woning is opgebouwd. Het was voor ons een eer deze tuin te mogen aankleden. De opdracht is duidelijk: alles zo natuurlijk mogelijk laten ogen. We zijn erin geslaagd door de vele bomen, een bloemrijk graslandschap, vele bloemborders met heesters, vaste planten en bloembollen op de juiste plaats. De zwemvijver was reeds aanwezig, en maakt het geheel af.

Het perceel kan ingedeeld worden in een ommuurde binnentuin, zijtuin op het westen, rozentuin, achtertuin met zwemvijver en een royale voortuin.

De binnentuin hebben we opgevat als nutstuin, met enkele solitaire fruitbomen, en vaste planten in plaats van gras. De gevels zijn aangekleed met gepaste klimmers.

De linkertuin is ingericht als rozentuin. Er zijn looplijnen voorzien zodat de beplanting meer tot zijn recht komt door er doorheen te wandelen.

De oprit aan de rechterkant geeft toegang tot de binnentuin en loopt verder via een slingerpad naar de poolhouse met natuurlijke zwemvijver.

De voortuin blijft voor ons een visitekaartje. Het is een lust voor het oog. Door enkele volwassen taxussen en natuurlijke beplanting lijkt het alsof het geheel er al enkele jaren staat. Een perfect match tussen de oude stijl van het huis en de tuin. Veel wandelaars nemen dan ook de tijd de voortuin te bewonderen. Opnieuw kozen we voor robuuste beplanting in plaats van gazon.

Een groot stuk van de achtertuin werd opgevat als bloemrijk graslandschap, die met behulpd van een aantal heuvels de juiste spanning geeft aan de tuin. De combinatie gras met veel bloemen er doorheen, geeft een natuurlijk gevoel, en nodigt uit erdoor te wandelen. De karaktervolle bomen maken het beeld af.

Een grote solitaire boom naast het hoofdterras geeft voldoende schaduw zodat dit terras in de zomermaanden ook gebruikt kan worden.

We zijn heel fier op dit topproject. Deze jonge tuin staat er, en wordt enkel mooier doorheen de jaren. We helpen deze florerende tuin begeleiden en ondersteunen.

We zijn dan ook heel dankbaar, dit smaakt naar meer…

Guerill won goud 

Guerill tuinen won GOUD bij  Wedstrijd van de Vlaamse tuinaannemer in 2022 

Daarnaast kregen we ook het ECO Friendly label 

 

 

Vlaamse tuinaannemer 2022 Categorie tuinen kleiner dan 250 vierkante meter

Eind september won Guerill goud met een fijn project. Een groene parel in Gent. Een belevingsstadstuin, van 5x 25m.

Met een dompelbad, volgens het principe van een zwemvijver, een chillhoek met hangmat, een kunstwerk die je langs een slingerpad door heen de uitbundige maar onderhoudsarme beplanting leidt. Om achteraan een vuurplaats te treffen en een lounge hoek. De tuin van de buren verbonden we, een win win voor beiden én een voetbalplekje voor de 4 kinderen van onze klanten.  

 Het eco label beloont die de ecologische inspanningen van de tuinaannemer wil benadrukken.