Guerill Tuinen, passie voor natuur

Guerill Tuinen bestaat uit een team van gedreven , met een doorgedreven expertise in tuinaanleg, boomverzorging en planten. Door te blijven inzetten op plantenkennis kunnen we ons duidelijk onderscheiden op gebied van tuinbeleving. 

Wij creëren al meer dan 10 jaar DuURZAME tuinen

Pieter Maes richtte Guerill Tuinen op in 2007. Na zijn studies industrieel ontwerp en grafisch vormgever en enkele jaren in de industriële sector, verkoos Pieter toch het buitenleven boven zijn bureaujob. Hij genoot een opleiding tot herborist, waardoor hij een uitzonderlijke planten- en kruidenkennis heeft. Daarmee ontwierp hij aanvankelijk vooral kruidentuinen en dat doet hij nog steeds met even veel passie. Een tuin is voor veel mensen uiteraard meer dan een kruidentuin, en dus besloot Pieter om totaalconcepten aan te bieden. 

Herborist

Imker

Uitzonderlijke plantenkennis

Biodiversiteit

Technische achtergrond

Opmaak beheersplannen

Zijn bestaansreden liet hij echter nooit los: elke tuin is uniek en staat in het teken van de natuurlijke groei en bloei van fauna en flora. Pieter schoolde zich ook bij tot imker en dat heeft zijn overtuiging van het belang van fauna en flora alleen maar versterkt. Zonder planten geen bijen, zonder bijen geen eten. Dus houdt hij in zijn ontwerpen ook rekening met hoe bijen leven en wat zij nodig hebben om in leven te blijven. Vandaar dat ook elke tuin bijzonder biodivers is en de planten er op de eerste plaats komen.

Onze filosofie

We merken dat bij veel tuinaannemers de plantenkennis steeds meer afneemt. Begrijpelijk ook, want steeds meer mensen kopen hun planten en bloemen online. Veel kwekers zitten met de handen in het haar door die bikkelharde concurrentie én omdat de biodiversiteit erbij inschiet. We zien immers dat mensen zich bij hun online aankopen vaak beperken tot enkel de meest gekende of populairste planten- en bloemensoorten.

 

Er bestaan echter honderden soorten prachtige en interessante planten en bloemen. Onze missie is dan ook mensen te sensibiliseren en onze plantenkennis zoveel mogelijk met hen delen. Elke klant krijgt unieke planten en bloemen in zijn tuin, én infofiches over zijn nieuwe aanwinsten, zodat hij er zelf mee aan de slag kan. Zo willen wij fauna en flora in stand houden en ons steentje bijdragen aan Moeder Natuur.

“Onze passie voor kruiden, bloemen en planten”

“Biodiversiteit is voor onze fauna en flora essentieel om te kunnen blijven bestaan. Jouw tuin zo ontwerpen dat er natuurlijke habitats kunnen ontstaan, kan het verschil maken.”

Contacteer ons

Karreweg, 9770 Kruisem

Samen creëren we de tuin van uw dromen

Droom jij van een tuin vol planten waar je nog nooit van had gehoord? Waar de natuur haar vrije gang kan gaan en jij helemaal tot rust kunt komen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een eerste kennismaking